מדריך היערכות במסים

18.8 החלטת מיסוי 9101/19 – "הכנסה טכנולוגית" משירות המבוסס תוכנה – החלטת מיסוי     בהסכם

העובדות:

  1. חברה תושבת ישראל (להלן: "החברה") העוסקת בפיתוח תוכנה המהווה פלטפורמה להשוואה מקוונת של מחירי כרטיסים להופעות ואירועי ספורט ברחבי העולם באמצעות האינטרנט (להלן: "הפלטפורמה"). מפעל החברה עומד בהגדרת "מפעל טכנולוגי מועדף" הקבועה בסעיף 51כד לחוק לעידוד השקעות הון, התשי"ט-1959 (להלן: "החוק").

הפלטפורמה המפותחת במפעל החברה מאפשרת למשתמשי הקצה לחפש כרטיסי כניסה לאירועים שונים, בהתאם לפרמטרים מסוימים. הפלטפורמה מבוססת על אלגוריתם המפותח בחברה. הפלטפורמה מקשרת את הלקוחות לספקים, רכישת הכרטיסים של לקוח הקצה מתבצעת ישירות מהספקים.

  1. התוכנה מוצעת למשתמשי הקצה בחינם באמצעות אתר האינטרנט של החברה.
  2. הכנסותיה של החברה נובעות ממתן זכות שימוש בתוכנה בדרך של שירות מבוסס תוכנה (SAAS) הניתן לספקים. החברה גובה עמלה מהספקים בגין כל מכירה בפועל של כרטיס למשתמש הקצה שהופנה לאתר של אחד הספקים באמצעות הפלטפורמה. האלגוריתם מאפשר מעקב על כלל משתמשי הקצה שהשתמשו בפלטפורמה לצורך זיהוי הרכישות שבוצעו באמצעותה. שיעור העמלה אותו מקבלת החברה משתנה בהתאם לספק, לסוג הכרטיס הנמכר ולמאפייני האירוע.

החלטת המיסוי ותנאיה:

אושר לחברה כי הכנסותיה ממתן זכות שימוש בתוכנה כאמור לעיל תיחשבנה "הכנסה טכנולוגית" וזאת בכפוף לעמידתה בהגדרת "מפעל טכנולוגי" בכל שנה.

במסגרת החלטת המיסוי נקבעו מגבלות ותנאים נוספים.

החלטת מיסוי 2697/20 – יצוא עקיף של רכיב במוצר אחר – החלטת מיסוי שלא בהסכם

 

העובדות:

חברה תושבת ישראל (להלן: "החברה") עוסקת בפיתוח וייצור של מוצר המשמש רכיב המשולב במערכת כוללת של לקוח של החברה (להלן: "הלקוח"). ללקוח מפעל בישראל. הלקוח מוכר את המערכת ללקוחות הקצה בחו"ל.

  1. להלן פרטי ההתקשרות של החברה עם הלקוח:

2.1       החברה מהווה ספק של הלקוח והיא תייצר את הרכיבים על פי הזמנות מהלקוח;

2.2       החברה אחראית מול הלקוח לטיב ואיכות המוצר לרבות התקנה של הרכיב אצל הלקוח;

2.3       החברה מתחייבת להפקיד אצל הלקוח את תכניות המקור של הרכיב;

2.4       החברה אינה צד להסכמים, למו"מ ולתמחור המערכת מול לקוח הקצה וכל ההתקשרות של החברה נעשית רק מול הלקוח;

2.5       המחיר של המערכת ללקוח הקצה אינו מחולק לרכיבים שונים אלא מתומחר כמכירת מערכת מלאה;

2.6       החברה פועלת מול הלקוח במטבע מקומי (ש"ח) וללא קשר למדינת היעד של לקוח הקצה והמטבע בו נקבעת העסקה בין הלקוח ללקוח הקצה;

2.7       הלקוח אינו מחויב (ובמקרים מסוימים גם אינו יכול) למסור לחברה את זהות לקוח הקצה, מחיר המערכת שנקבע עם לקוח הקצה ויתר פרטי העסקה.

פרטי הבקשה:

החברה ביקשה כי לצורכי יישום הוראות סעיף 18א(ג)(1) לחוק, יראו את המכירות המבוצעות באמצעות הלקוח כמכירות המבוצעות במישרין ללקוח הקצה על ידי מפעל החברה.

החלטת המיסוי ותנאיה:

  1. נקבע שאין לראות במכירות החברה ללקוח כמכירות המתבצעות במישרין ללקוח הקצה וזאת מאחר ולא כל הסיכונים והסיכויים החלים על הייצור והייצוא חלים על החברה אלא חלקם חלים גם על הלקוח וזאת בהתאם לפרטי ההתקשרות בין החברה ללקוח ולמבחנים הקבועים בהחלטות המיסוי 9/07 ו-6556/12.
  2. נקבע כי ניתן לראות במכירותיה של החברה ללקוח כמכירות של רכיב במוצר אחר, הנמכר למפעל אחר כאמור בסעיף 18א(ג)(2) לחוק והתקנות מכוחו. החברה תוכל לעמוד בתנאי מפעל בר תחרות אם תעמוד בתנאים הקבועים בסעיף ובתקנות הנוגעים למפעל הממוקם באזור שאינו אז"פ א', לרבות מכירות בשוק מסוים בשיעור של 50% או יותר וסכום מכירות שלא יפחת מ-15 מיליון שקלים חדשים.